2009-10-15 13:55:43• hírek • Balogh Anita

A pályaválasztásban segítenek

A Caritas csütörtök délben egy új programot indított útjára, melynek keretein belül egy nyolcadikos osztály diákjainak a képességeit mérik fel, így segítve a pályaválasztásban.

A szatmárnémeti Dariu Pop általános iskola nyolcadik osztályos diákjai számára szervezett csütörtök délben rendhagyó találkozót a Caritas, melyen a civil szervezet szakemberei elbeszélgettek a diákokkal jövőbeni terveikről, arról, hogy hogyan képzelik el tanulmányaik folytatását.

-Azért esett a választásunk egy lakótelepi iskolára, mert a statisztikákból az derült ki, hogy a diákok között, akik nem a városközpont elit iskoláiban tanulnak, nagyobb arányú a tanulmányok nyolcadik osztály utáni befejezése. Ezen szeretnénk változtatni - mondja a Caritas sajtóreferense, Fazekas Csilla.

A program részeként a diákokkal nyolc alkalommal fognak találkozni a szakemberek az iskolán kívüli foglalkozásokon. Azok felmérik a diákok képességeit, majd az eredmények tudatában konzultálnak a szülőkkel is. Fazekas Csilla hangsúlyozta: a diákokat a képességeik ismeretében nem fogják irányítani, a döntést - hogy hol és hogyan tanuljanak tovább -, a gyerekekre és a szülőkre bízzák. Amennyiben sikeres lesz, a Caritas felelősei készek a jövő évtől kezdődően más iskolákra is kiterjeszteni a programot.


Segítenek a nyolcadikos diákoknak a pályaválasztásban
Segítenek a nyolcadikos diákoknak a pályaválasztásban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: